Generell information

Potenshjälpen, en del av aktiebolaget Relieve Healthcare Scandinavia AB
Organisationsnummer: 559244-1934
Registreringsår: 2020
Kontakt: [email protected]

1. Force Majeure

Potenshjälpen.se är inte ansvarig för skada eller utebliven leverans som orsakas av hinder som kan härledas till oförutsedda, oundvikliga hinder eller av hinder som ligger utanför bolagets kontroll. Sådana händelser kan inkludera, men är ej uteslutande, om det aktuella läkemedlet blivit restnoterat (dvs ej finns i lager i Sverige), om strejk förekommer, vid kommunikations- eller leverantörsproblem samt om eventuella lagändringar skulle ske som förändrar förutsättningarna.

2. Ändringar i villkor

Potenshjälpen.se har enligt avtalet rätt att ändra villkor utan att på aktivt sätt informera kunden om dessa förändringar. De villkor som gällt vid studen för köp kommer gälla för det aktuella köpet. Villkoren som är publicerade på Potenshjälpen.se är alltid uppdaterade och är de aktuellt gällande.

3. Villkor vid leverans

Efter mottagen betalning skickas receptet ut till dig, inom 24 timmar. När receptet är färdigt skickas en bekräftelse till dig via epost. Receptet är elektroniskt och skickas ut till alla svenska apotek, vilket innebär att du kan hämta ut läkemedlet på närmsta apotek. Du har som konsument rätt att häva köpet i de fall Potenshjälpen inte kan leverera enligt överenskommelsen.

4. Personuppgifter

Potenshjälpen följer patientdatalagen samt GDPR (General Data Protection Regulation) som ett led i att skydda dina personuppgifter. Vi använder dina personuppgifter i syfte att utföra våra åtaganden gentemot dig, och för att ge dig god service. Relieve Healthcare (bolaget som driver Potenshjälpen) kommer inte att lämna ut uppgifter om dig till externa aktörer, bortsett från de fall där det är nödvändigt för att utföra vårt uppdrag gentemot dig. Exempelvis överförs information till ett etablerat journalsystem där din hälsodata lagras i enlighet med patientdatalagen. Din personligt identifierbara data är dock bara läsbar av den läkare som är direkt ansvarig för att fullgöra vårduppdraget gentemot dig. De personuppgifter som sparas, sparas i linje med patientdatalagen i journal. Vill du veta mer om hur du kan ta bort journaldata så hänvisar vi dig till inspektionen för vård och omsorg, IVO (https://www.ivo.se/for-privatpersoner/ansokan-om-journalforstoring/). Potenshjälpen använder också personuppgiftsbiträden såsom Google analytics och andra analysverktyg som arbetar med helt anonymiserad data. Vi samlar där anonym information kring besökare på Potenshjälpen.se som kan komma att användas i marknadsföringssyfte. Har du frågor eller funderingar kring vår hantering av personuppgifter är du välkommen att höra av dig till: [email protected]

5. Kakor

Relieve healthcare (ägarbolaget till Potenshjälpen) använder kakor för att optimera funktionalitet och upplevelse på vår websida. Vi berättar här om vad kakor är, hur de används och hur du kan välja att tillåta eller avstå från att använda dem. En kaka (cookie på engelska) är en textbaserad fil som hämtas av din internetenhet (exempelvis dator eller mobiltelefon) när du kopplar upp dig mot en webbsida. Kakor möjliggör så att webbplatsen kan få information om vilka sidor som används och vilka funktioner som är populära. Kakorna sparas så att de inställningar du tidigare gjort på webbplatsen finns kvar om du återkommer till webbplatsen längre fram. Kakor används av de flesta sidor, utan dessa minskar funktionaliteten och kan vara ett krav för att sidan ska fungera. Relieve Healthcare använder sig av fyra olika kategorier av kakor, grundläggande, prestanda, funktionella och riktade (läs mer om detta nedan). Vår partner google analytics används för att analysera trafiken på webbsidan, hur besökare flyttar runt och vilka tjänster som används. Google analytics använder sig av kakor i syfte att analysera besöksstatistik, uppgifterna är avidentifierade och går ej att knyta till en specifik person.

Om du accepterar användande av kakor i verktyget dedikerat för detta ändamål samtycker du till att vi sparar kakor på din enhet. Grundläggande kakor kan du dock inte välja bort om du vill använda tjänsten, då webbplatsen inte fungerar utan dessa.

5.1 Grundläggande kakor

De grundläggande kakorna är obligatoriska för att tjänsten och hemsidan ska fungera. De används enbart för att möjliggöra åtgärder som du själv begärt, så som att fylla i formulär eller logga in. Det är möjligt att ställa in en funktion i din webbläsare som varslar dig om dessa kakor, men detta kan leda till att vissa funktioner på webbplatsen slutar fungera. De grundläggande kakorna lagrar inte någon specifik persondata.

5.2 Prestanda kakor

Prestanda kakor gör det möjligt för oss att analysera antal besök och trafik på webbplatsen. Med hjälp av dessa kan vi förstå hur flödet ser ut, hur besökare använder sidan och vilka sidor som är mer eller mindre populära oh intressanta. Dessa data är helt anonyma

5.3 Funktionella kakor

Funktionella kakor ökar funktionaliteten och ger möjlighet till individualiserad anpassning. De används av oss, eller av tredjepartsleveratörer (så som exempelvis Google analytics). Inaktivering av dessa kan leda till försämrad funktionalitet och att vissa tjänster inte går att använda.

5.4 Riktade kakor

Riktade kakor använder vi, för att bättre förstå dina intressen och för att öka precisionen i annonseringen. Dessa kakor är baserade på identifikation av din webbläsare och internetplattform. Inaktivering av dessa kan leda till sämre riktade, och istället mer generella, annonser.

6. Köpvillkor

6.1 System för betalning

Vi använder Klarna (www.klarna.se) för betalningar med kort. Det betyder att vi kan överföra din personliga data till Klarna i form av kontakt- och orderdetaljer när kassan har laddats för att Klarna ska kunna hantera ditt köp. Din överförda persondata hanteras enligt Klarnas integritetspolicy.

Klarna uppfyller kraven för PCI DSS.

Kontakta Klarnas kundservice för övriga frågor om betalning via Klarna.

6.2 Priser

Priser anges i SEK och är inklusive moms. Vid beställning på webbplatsen gäller de priser som anges på webbplatsen vid tiden för beställningen. Priset inkluderar receptförskrivning men inte läkemedel.

6.3 Reklamation

Kontakta oss på [email protected] så hjälper vi dig vidare.

6.4 Ångerrätt

Digitalt innehåll omfattas inte av den normala 14-dagars ångerrätten. Ångerrätten gäller därför inte.

6.5 Återbetalning

Eventuell återbetalning sker enligt överenskommelse.

6.6 Klagomål

Klagomål kan framföras till [email protected].

Relieve Healthcare Scandinavia AB
559244-1934
Kärrhöksgatan 5 C
416 54
GÖTEBORG